Dinsdag 19/11/2019 - Afterwork : Nicolas Bearelle CEO Revive

Nicolas Bearelle richt in 2009 samen met Piet Colruyt Revive op, met als gemeenschappelijk doel een moedig antwoord te bieden op een maatschappelijke vraag naar duurzame en levendige wijken, zonder de resterende groene ruimte daarbij aan te snijden.

Revive transformeert stedelijke brownfields naar kwalitatieve buurten, waarbij een economische, ecologische en maatschappelijke meerwaarde wordt gerealiseerd. Sinds 2015 is Nicolas bestuurder bij Inclusio, een sociaal investeringsfonds opgezet door Revive, Kois Invest and Bank Degroof. Dit fonds investeert in en produceert sociale en betaalbare woningen en woningen voor zorgbehoevenden.

Nicolas is mede-oprichter van Watt Factory, een hub voor creatieve ondernemers met een focus op ‘smart cities & climate change’. Daarnaast is hij lid van het uitvoerend comité van het Urban Land Institute, een wereldwijd opererend instituut met de missie om leiding en sturing te geven in het verantwoord gebruik van land en de creatie en ondersteuning van bloeiende gemeenschappen, overal ter wereld.

Voor Nicolas is duurzaamheid geen hol begrip, maar een state-of-mind. Met zijn projecten reduceert hij de globale CO2-voetafdruk door te investeren in energievriendelijke gebouwen. Recuperatie van afbraakmaterialen, hergebruik van regenwater en het reduceren van afvalstromen maken steevast deel uit van de projectplannen. Bijkomend wordt de biodiversiteit gestimuleerd door zoveel mogelijk het bestaand groen te behouden en te versterken.


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   

U moet inloggen om u in te schrijven voor deze lezing...Onthoud mij

Wachtwoord vergeten? Klik hier!