Dinsdag 07/05/2019 - Afterwork : Marion Debruyne - Decaan Vlerick Business school

Prof. dr. ir. Marion Debruyne is Decaan van Vlerick Business School.
Ze is Burgerlijk ingenieur scheikunde en Doctor in de toegepaste economische wetenschappen (Universiteit Gent) en Master in Marketing (Vlerick Business School).

Na het verkrijgen van een CIM beurs werkte ze in de VS als doctoral fellow aan Wharton School (University of Pennsylvania), als visiting scholar aan Kellogg Graduate School of Management (Northwestern University) en als assistant professor aan Goizueta Business School (Emory University).

Haar interesses liggen op het raakvlak tussen marketingstrategie, innovatie en concurrentie. Haar onderzoek werd gepubliceerd in onder meer Marketing Science en The Journal of Product Innovation Management.

"Niets is zo praktisch als een goede theorie".
Professor Debruyne houdt ervan de brug te slaan tussen de academische en de bedrijfswereld. Haar onderzoek focust op de valkuilen waarmee bedrijven te maken krijgen als ze met bedreigende concurrentie en structurele industrieveranderingen geconfronteerd worden. Ze gelooft in marktgedreven organisaties die samen met hun klanten innoveren en oplossingen op de markt brengen door partner-ecosystemen te bouwen.

Ze heeft ruime ervaring met diverse bedrijfstakken van farma & gezondheidszorg (Abbott, Agfa, J&J, Merck, enz.) over energie (Electrabel, Niko, Siemens, enz.), de industrie (Aliaxis Bostik, DSM, ETEX, FrieslandCampina, Taminco, Umicore, enz.) en financiƫle diensten (BNP Paribas, Dexia, ING, KBC, Optima, enz.) tot B2C (JBC, Macintosh, Mondelez, Securitas, enz.).


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   

U moet inloggen om u in te schrijven voor deze lezing...Onthoud mij

Wachtwoord vergeten? Klik hier!