Donderdag 25/10/2018 - Afterwork Johan Van Overtveldt

Minister Johan Van Overtveldt licht het politieke landschap toe na de verkiezingen.

Johan Van Overtveldt (°1955) is doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) en behaalde eveneens een MBA aan de KU Leuven.

Hij begon zijn carrière als journalist bij Trends in 1978, maar stapte in 1982 over naar het bedrijfsleven waar hij voor BBL, Shoeconfex, BTR en VCR ging werken. In 1992 keerde hij terug naar Trends waar hij hoofdredacteur werd. Johan werkte nadien nog als directeur voor VKW om in 2010 een tweede maal terug te keren naar Trends. Van september 2011 tot oktober 2012 was hij ook hoofdredacteur van Knack. Sinds 2012 doceert hij deeltijds macro-economie aan de Universiteit Hasselt.

In 2013 maakte Johan de overstap naar de politiek, waarna hij begon te werken als economisch adviseur voor de N-VA. Bij de verkiezingen in 2014 trok hij de Europese lijst en werd hij verkozen tot Europees parlementslid. In oktober van datzelfde jaar nam hij vervolgens het mandaat van Minister Van Financiën op in de huidige regering-Michel. 

Opleiding

  • Doctor in de Toegepaste Economische Wetenschappen, Universiteit Antwerpen (UA)
  • Master of Business Administration, Katholieke Universiteit Leuven (KUL)
  • Licentiaat Toegepaste Economische Wetenschappen, Universiteit Antwerpen (UA)
Timing:

18u30:      Ontvangst
19u - 20u: Confertentie
20u:          Netwerkmoment
21u:          Afsluit

Adres locatie:

Thagaste is een augutijnenklooster. Heel beperkt toegankelijk voor het publiek. Een verborgen parel. Deze eeuwenoude bibliotheek van de paters Augustijnen is een unieke en éénmalige locatie die u naast business ook experience geeft.

Bereikbaarheid congrescentrum Thagaste – Augustijnenklooster

Hoewel het augustijnenklooster heel centraal gelegen is in het historisch stadcentrum van Gent kunnen wij genieten van een vlotte bereikbaarheid tot aan onze locatie.

Hieronder krijgt u een overzicht hoe u onze locatie het beste kan bereiken met diverse vervoersmiddelen, graag geven wij u ook een overzicht van de parkeermogelijkheden die zich rondom ons congrescentrum bevinden.

Graag vragen wij uw aandacht om rekening te houden met het circulatieplan van Gent, toch heeft het circulatieplan weinig effect om onze locatie te bereiken.

Via de kleine ring van Gent R40, vervolgens de Blaisantvest te nemen en af te slaan in de Molenaarsstraat komt u gemakkelijk tot aan onze locatie Academiestraat 1, 9000 Gent.

Let op: Molenaarsstraat is een rode fietsstraat. Deze straat is toegankelijk voor auto’s in beide richtingen. U moet enkel voorrang geven aan de fietsers en u mag er niet meer dan 30 km per uur rijden.

Bij het gebruik van diverse apps en GPS-systemen kan u gemakkelijk Academiestraat 1 , 9000 Gent ingeven om zo tot aan onze locatie te komen.

Parkeren op de parking van het klooster is niet toegestaan. Deze kan enkel gebruikt worden voor laden en lossen.

Parkeren op stadsparking – ondergrondsparkeren

  • -  Parking Vrijdagsmarkt Gent: 650 m wandelen

  • -  Parking Sint Michiels Gent: 850 m wandelen

  • -  Parking Ramen: 750 m wandelen

Mogen wij u vragen om de boeken in de bibliotheek niet aan te raken. 
Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


Naam Voornaam Firma Functie
Bogaerts John-Alexander B19 Founder