Woensdag 07/10/2020 - Fleur Khani : De waarde van het stuk

Wat is deze voorstelling waard?
Wie bepaalt de waarde van wat kunstenaars doen en wat de waarde is van een stuk?
In De waarde van het stuk stelt Fleur Khani expliciet de vraag naar wat mogelijks de economische waarde is van een podiumkunstenaar.

Khani wil het publiek betrekken bij de economie van de podiumkunsten en ze ontwerpt hiervoor een nieuw economisch model rond haar eigen kunstenaarschap.

Ze werkt aan de oprichting van een FONDS, om de carrière van individuele kunstenaar-ondernemers te boosten zodat ze niet meer volledig afhankelijk hoeven te zijn van grote huizen en de overheid. Maar hoe kan dit werken? En wat is het economisch potentieel van een kunstenaar? En hoe kan het publiek deelnemen hieraan?

Fleur Khani maakt theater en muziek. Ze studeerde Woordkunst aan het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen en daarna a.pass (Advanced Performance and Scenography Studies) in Brussel. In 2013 kreeg ze de Danceweb Scholarship van het Impulstanz Festival in Wenen, waar ze haar stempraktijk verder onderzocht. In 2016-2017 maakte ze haar eerste solovoorstelling Homework met de steun van de Vlaamse Gemeenschap. De Waarde van het Stuk is haar tweede voorstelling waarin ze alleen op de scene staat.

 

 
 


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
Klik hier om te registreren (externe registratiesite)