Dinsdag 12/05/2020 - Afterwork: Jan Oosterlinck - Het professionaliseren van het familiebedrijf

Het professionaliseren van het familiebedrijf.


Jan Oosterlinck heeft niet alleen ervaring in het begeleiden van bedrijven als consultant bij transformatietrajecten en procesoptimalisaties maar stond ook gedurende 15 jaar aan de zijde van familiebedrijven als bedrijfsbankier om hun ambities te financieren. Nu is Jan aan de slag als partner bij BDO en neemt hierbij de rol op van vertrouwenspersoon die de familiale aandeelhouders bijstaat en ondersteunt in hun professionaliseringstraject.

 

Vele familiebedrijven worden geconfronteerd met tal van uitdagingen: de uitbouw van de organisatie om de groei te ondersteunen, het maken van duurzame strategische keuzes, een antwoord formuleren op de digitale uitdagingen en initiatieven zowel binnen als buiten de sector, de blijvende zoektocht naar nieuwe medewerkers met het gepaste profiel, het bewaken van de financiële structuur van de onderneming, het opvangen van de toenemende financieringsbehoeften, het professionaliseren van de beslissingsprocessen, het aantrekken van externe adviseurs/bestuurders, het voorbereiden van de overdracht van het familiebedrijf naar de volgende generatie, …

 

Vele ondernemers en familiebedrijven staan hiermee niet alleen. Jan zal vanuit zijn rijke praktijkervaring toelichting geven hoe dit meer gestructureerd en planmatig kan worden aangepakt. Jan zal eveneens stil staan bij de acties die zinvol zijn om dit stapsgewijs mee vorm te geven.

 
 


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   

U moet inloggen om u in te schrijven voor deze lezing...Onthoud mij

Wachtwoord vergeten? Klik hier!