Donderdag 21/02/2019 - Afterwork – In aanloop naar de verkiezingen van 26 mei 2019: “Een plan voor het land”.

BELGIË KAN BETER

België is een welvarend land om in te leven. Gemiddeld genieten de inwoners van redelijke welstand en geluk, er zijn geen zorgwekkende veiligheidsproblemen en verkiezingen verlopen meestal zonder grote incidenten.

Toch moet het land zich wapenen tegen zelfgenoegzaamheid. In vergelijking met de buurlanden scoort België immers middelmatig. Andere landen groeien sneller en staan positiever tegenover ondernemersinitiatieven. Het onderwijs verloor zijn toppositie. Het overheidsapparaat kan efficiënter en performanter. En dat terwijl België een groot potentieel heeft om het beter te doen.

“Een plan voor het land” maakt de analyse en brengt puzzelstukken van de oplosssing bijeen. Het boek is een aanbeveling om anders te kijken naar het beleid inzake arbeid, onderwijs, gezondheidszorg en ondernemen. Het boek schuift een gedurfd en ambitieus plan naar voren dat definitief vaarwel zegt aan stilstand. Daarnaast roept het op tot verantwoordelijkheidszin van alle burgers die zich politiek engageren.

Leo Neels presenteert dit nieuwste boek van het Itinera Institute, een onafhankelijke denktank die sinds 2006 de vinger aan de Belgische pols houdt. Itinera doet onderzoek en ontwikkelt expertise met het oog op verbetering van het beleid.

Timing:

18:30 Ontvangst en welkom

19:00-20:00 Conferentie

20:00 Cocktail en netwerken

Adres:

Hotel en Congrescentrum Ter Elst

Kettenbroek 1

2650 Edegem

Na de conferentie hebt u de gelegenheid het boek te kopen aan B19 voorwaarden en het te laten signeren.


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij