Dinsdag 14/08/2018 - Signeersessie (Knokke) - Karine Huts en Ivo Pauwels

Karine Huts en Ivo Pauwels signeren
“Wat mijn kleinzoon weten moet”

Uitgeverij Lannoo

Dit waargebeurd verhaal uit de Tweede Wereldoorlog is gebaseerd op de dagboeken van Georges (Géorg) Kluger, die pas na zijn dood in 2014 werden ontdekt.
Géorg Kluger was de oom van Karine Van den Heuvel, echtgenote van ondernemer Fernand Huts, die onder meer werkzaam was als rechter bij de rechtbank van eerste aanleg in Dendermonde. Samen met auteur Ivo Pauwels dook Karine Huts meer dan twee jaar lang in Géorg Klugers verleden. Ivo Pauwels boetseerde het geheel tot een aangrijpende kroniek over een van de verborgen oorlogskinderen van WOII.

Géorg Kluger is 14 wanneer zijn vader, niet-praktiserende Jood en zaakvoerder van een schoenenfabriek in Wenen, hem in maart 1939 op de Rode Kruistrein naar Antwerpen zet. Met de belofte dat zijn ouders hem snel zullen nareizen.
In Antwerpen wordt de jonge Géorg niet goed opgevangen. Hij belandt in een Franstalig internaat in Kalmthout. Als de oorlog uitbreekt in mei 1940 vlucht Géorg met zijn leraren naar Leffinge. De gebeurtenissen tijdens de 'Achttiendaagse Veldtocht' schuiven aan zijn ogen voorbij. In november 1940 nemen de bewoners van het flink afgeslankte internaat hun intrek in een verlaten kasteel in Bassines, een piepklein gehucht van Méan-en-Condroz. Vanaf dan volgen de beangstigende en gruwelijke gebeurtenissen zich op. Verraad en heldhaftigheid gaan hand in hand. Zal Géorg de oorlog overleven? Zal hij zijn ouders ooit terugzien?

 

Timing:

Aanvang : 16u30
Einde : 18u

Adres:

ZP Pers Shop
Sparrendreef 76
8300 Knokke-Heist (Zoute)


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij