Dinsdag 14/08/2018 - Signeersessie (Knokke) - Philippe De Backer en Joost Germis

Philippe De Backer en Joost Germis signeren:
“Klank van de Stad”

Philippe De Backer, Staatssecretaris Bestrijding Sociale Fraude, Privacy en Noordzee, en voor Open VLD kandidaat voor het burgemeesterschap van Antwerpen in oktober, is samen met zijn co-auteur, Joost Germis, te gast bij B19 Antwerpen.

In “Klank van de Stad” schrijft De Backer niet zozeer zijn eigen toekomstvisie uit, maar laat hij 22 prominente Antwerpenaren aan het woord over thema’s als mobiliteit, veiligheid en cultuur.
Onder meer Rode Duivel Moussa Dembélé, overkappingsintendant Alexander D’Hooghe, schrijver Jeroen Olyslaegers en UAntwerpen-rector Herman Van Goethem namen deel aan gesprekken die De Backer en Germis met enkele medewerkers organiseerden. “Het zijn absoluut niet allemaal liberalen. Wel delen ze een gemeenschappelijke passie voor Antwerpen en geloven ze in de toekomst. De gesprekken, telkens een dialoog, draaien rond de vraag hoe we de stad beter kunnen maken voor toekomstige generaties. Mensen spreken vaak fatalistisch, dat we stilstaan of bijvoorbeeld dat jongeren geen kansen krijgen, maar onze gesprekspartners weerleggen die argumenten”, zegt Philippe De Backer.

Als Staatssecretaris voor de Noordzee zal Philippe de Backer tijdens de signeersessie ook de juiste context schetsen over het ontwerp Marien Ruimtelijk Plan (MRP) dat de federale regering op 31 mei goedkeurde. Dit plan wordt gebruikt om duidelijke afspraken te maken tussen de verschillende betrokkenen bij de Noordzee. Nu is er een ontwerp klaar voor de periode 2020-2026. De Vlaamse regering greep de ontwikkeling van dit vernieuwde plan aan om ter hoogte van Knokke-Heist een zone in te plannen voor een proefeiland met het oog op de kustverdediging. Aangestuurd door het ‘Complex Project Kustvisie’ (voormalig ‘Vlaamse Baaien’) dat de kust tot 2100 moet verdedigen tegen instromend water.
Voor dit nieuwe plan van het MRP loopt er tussen juli en september een openbaar onderzoek, waarbij iedereen bezwaren kan indienen.

In de nieuwsbrief van de gemeente Knokke-Heist lezen we op 12 juli:
“In Knokke-Heist pakken de watersportclubs momenteel uit met een petitie die de nodige ondersteuning krijgt vanuit het gemeentebestuur. Behalve de resultaten van de petitie zal het gemeentebestuur ook nog een reeks bezwaren en alternatieven aan de overheid overmaken. Het gaat onder meer om onderzoek dat het internationale ingenieursbureau Royal Haskoning DHV heeft verricht naar de gevolgen van een proefeiland. Dit bureau werkt momenteel ook alternatieven uit voor een goede kustverdediging zonder het opofferen van een bloeiende badstad.
Op die manier hoopt het College van Burgemeester en Schepenen van Knokke-Heist dat de hogere overheid uiteindelijk afziet van het plan om zo’n proefeiland op te spuiten vlak voor het strand. Indien nodig plant het gemeentebestuur overigens ook nog verdere juridische stappen om de gemeente te vrijwaren van het onheil dat haar boven het hoofd hangt.”

Timing:

Aanvang : 16u30
Einde : 18u

Adres:

ZP Pers Shop
Sparrendreef 76
8300 Knokke-Heist (Zoute)
Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij