Dinsdag 06/11/2018 - Dr. Luc Colemont is maagdarmspecialist en werkte meer dan 28 jaar in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen.

Geef darmkanker geen kans!

 

Dr. Luc Colemont (°9 maart 1957 - Hasselt) is maagdarmspecialist en werkte meer dan 28 jaar in het GZA Sint-Vincentiusziekenhuis te Antwerpen.

Hij studeerde geneeskunde aan het L.U.C. en de U.A. en behaalde zijn diploma als arts in 1982. Zijn specialisatie inwendige geneeskunde deed hij in Antwerpen.

In 1987 deed hij een extra jaar opleiding in de Mayo Clinic (Rochester, Minnesota USA), King/Drew Medical Center (Los Angeles, California USA) en de Klinikum der Stadt Mannheim (Duitsland).

Sedert 1 januari 2016 is hij fulltime werkzaam als “Managing Director” van de vzw Stop Darmkanker, waarvan hij mede-oprichter was in februari 2010. Hij focust zich vooral op informatie en voorlichting over darmkanker naar het brede publiek en zorgverleners.  Sociale media spelen hierin ook een belangrijke rol.

In de recent gepubliceerde lijst van de Top-100 “Digital Influencers 2017” van de Belgische Gezondheidszorg stond hij op de derde plaats na Ministers Maggie De Block en Jo Vandeurzen.

 In 2016 werd hij door “De Tijd” opgenomen in de lijst van “De 50 Belgen die uw leven zullen redden”

 Hij is een veel gevraagd spreker in binnen- en buitenland. Hij is o.a. auteur van het boek “Stop Darmkanker: kennis delen kan levens redden (5dedruk – Lanoo Campus).

 Sedert zijn carrièreswitch gaf hij reeds meer dan 340 lezingen!  (ook in het Italiaans J)

 

Zijn motto’s :

“Als je de vijand niet kent, kan je nooit de oorlog winnen”

“Kennis delen kan levens redden!”

 

TIMING

18:30 Welkom
19:00-20:00 Conferentie
20:00 Cocktail en netwerken

ADRES

B19 Antwerp - Ter Elst
Hotel en congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem

Members Only


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij