Dinsdag 27/03/2018 - Afterwork : Dirk Fransaer, Managing Director van VITO

“Aardwarmte – een duurzame energiebron voor Vlaanderen”

Diepe geothermie of aardwarmte leek tot op heden in Vlaanderen enkel voorbestemd voor 45 gemeenten in de provincies Antwerpen en Limburg. VITO werkt ook aan een concept om aardwarmte in Antwerpen en de rest van Vlaanderen te kunnen inzetten. de presentatie schetst het concept en de mogelijkheden van aardwarmte in de Kempen en wat misschien spoedig ook mogelijk wordt in de rest van Vlaanderen.

Over VITO:

Het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek is een toonaangevend, internationaal onderzoeks- en adviescentrum. Het reikt kennis en technologische innovaties aan die de transitie naar een duurzamere samenleving faciliteren.

Dit doen we op het vlak van energie, chemie, materialen, gezondheidstechnologie en landgebruik. Wij verbinden verschillende partijen in een duurzame waardenketen. Door samenwerking, schaalvergroting en toenemende expertise kunnen we zo slimmer gebruik maken van bestaande duurzame oplossingen en nieuwe technologieën ontwikkelen. 

Technologie moet haalbaar en rendabel worden gemaakt. Dat vraagt om partnerships tussen onderzoeksinstellingen, commerciële partijen en de overheid, die samen impact realiseren in de duurzaamheidstransitie. VITO vormt hierbij de vernieuwende kracht door het bieden van inhoudelijke kennis, innovatieve processen en businessmodellen.

VITO legt die connectie tussen onderzoek, overheid en markt, tussen kennis, beleid en business om samen impactvolle veranderingen te initiëren.

TIMMING

18:30 Welkom
19:00-20:00 Conferentie
20:00 Cocktail en netwerken

ADRES

B19 Antwerp - Ter Elst
Hotel en congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem

Members Only


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij