Dinsdag 22/05/2018 - Afterwork : Johan Swinnen, Een geboren verteller met een authentiek verhaal: ‘Was de brand in de Brusselse Innovation een aanslag?’

Johan Swinnen (°1954) is een autoriteit binnen de kunst- en cultuurwetenschappen. Maar als professor - emeritus wordt zijn leven nu beheerst door de brand in de ‘Innovation’ in 1967, een donkere pagina in de Belgische geschiedenis. Er vielen 323 doden en vele honderden gewonden. Johan Swinnen schreef er een meeslepende en doorleefde sleutelroman over ‘Happening. De aanslag in de Inno’, die niemand onberoerd laat. Zijn beide ouders verloren er het leven. Zij werden het slachtoffer van een politieke aanslag vanuit extreemlinkse hoek. Tijdens zijn research kwam de auteur de daders, zeventigers inmiddels, op het spoor. Bijzonder is dat hij met evenveel mededogen heeft geschreven over de daders als over de slachtoffers.

De auteur brengt dit spannende verhaal op indringende wijze tot leven, met foto’s en beeldmateriaal. Hij leest ook enkele fragmenten voor.

Mogelijkheid tot aankoop en/of signeren van de roman

TIMMING

18:30 Welkom
19:00-20:00 Conferentie
20:00 Cocktail en netwerken

ADRES

B19 Antwerp - Ter Elst
Hotel en congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem

Members Only


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij