Dinsdag 30/01/2018 - Afterwork - Prof. Dr. Marc De Vos - Directeur Itinera - Ongelijkheid: de grootste uitdaging van onze tijd!?

Marc De Vos (°1970) is licentiaat en doctor in de rechten (UGent), licencié en droit social (ULB) en Master of Laws (Harvard University). Hij is de directeur van Itinera en doceert arbeidsrecht, Europees recht en inleiding tot de rechtsstaat aan de UGent, de VUB en als gastdocent aan buitenlandse universiteiten. Hij schrijft, onderwijst, spreekt en debatteert over thema’s van arbeidsrecht, Europese integratie, arbeidsmarkt, pensioenen, gezondheidszorg, vergrijzing en de welvaartsstaat, zowel nationaal als internationaal en zowel in academische, professionele als beleidskringen, evenals in de media. Zijn recentste publicaties handelen over geluk, kapitalisme, globalisering en ongelijkheid.

De ongelijkheid neemt toe. Daar ligt iedereen wakker van. Ongelijkheidsfrustratie hangt over alle verkiezingen, voedde mee de Brexit en verzuurt overal het politieke debat. Maar wat moeten we nu van de ongelijkheid denken? Waar komt ze vandaan, is ze goed of is ze slecht? Worden de rijken steeds rijker? Zullen onze kinderen het wel beter hebben dan wijzelf? Is de middenklasse dood? Begraaft de economie zichzelf? Marc De Vos is de auteur van het boek “Ongelijk maar fair”. Hij neemt u mee op een grote reis door drie decennia groeiende ongelijkheid. Hij scheidt mythe van realiteit. Hij geeft een positief beeld van kansen en verdienste, maar waarschuwt ook dat economische ongelijkheid steeds diepere menselijke wortels heeft.

Timing:

18:30 Welkom
19:00-20:00 Conferentie
20:00 Cocktail en netwerken

Adres:

Hotel en congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem

Members Only


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij