Donderdag 19/10/2017 - Afterwork - Tim Pots - Video arbitrage bij de Belgische Voetbal

Tim Pots (42) is één van de vier Belgische videoreferees en heeft een lange carrière achter de rug als scheidsrechter in het professionele voetbal. Hij floot zijn eerste wedstrijd op 17-jarige leeftijd en doorliep vlot alle jeugd- en amateurreeksen. In 2006 floot hij zijn eerste match in eerste klasse toen hij 31 was. Hij zou uiteindelijk meer dan 100 wedstrijden in de eerste divisie fluiten en was ook meermaals in het buitenland actief.

In 2008 kwam hij even in het oog van de storm toen er 1,2 miljoen dollar was gegokt op winst voor Anderlecht tegen Sint-Truiden met 3 goals verschil. De wedstrijd eindigde op 4-1 maar er werden 3 omstreden doelpunten goedgekeurd.

Tim Pots floot de allereerste wedstrijd ooit in de Ghelamco-Arena (AA Gent – Stuttgart) en was ook scheidsrechter toen Bjorn Ruytinx de enkel brak van Mehdi Carcela.

Omdat hij zijn scheidsrechterscarrière combineerde met een drukke job kon en wilde hij niet meestappen in het professionalisme. Hij bleef wel nog actief in eerste klasse B tot hij in juni 2016 benoemd werd tot Referee Observer. In die hoedanigheid woont hij wedstrijden bij om onze elitescheidsrechters te coachen en te evalueren.

In oktober 2016 kwam de FIFA met het verlossende nieuws dat België het 6e land wordt dat de videoref mag uittesten. Uit de groep van Referee Observers werden vier videorefs geselecteerd. Op 25 januari 2017 zat Tim Pots tijdens Westerlo – Anderlecht voor de eerste keer als offline videoref voor de schermen. De testen verliepen positief en binnen enkele weken zullen de videorefs daadwerkelijk kunnen ingrijpen in matchen van onze Jupiler Pro League.

Hoe de introductie van de videoref de conservatieve voetbalwereld grondig zal veranderen is het thema dat Tim Pots zal belichten op 19 oktober.

Pots werkt in het dagelijks leven als Sales Manager bij Realdolmen, een bedrijf in de ICT-sector.

Timing:

18u30: Welkom
19u00-20u00: conferentie
20u00: Cocktail en netwerken

Adres:

Hotel en Congrescentrum Ter Elst
Kattenbroek 1
2650 Edegem


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij