Woensdag 31/05/2017 - Afterwork: Jan De Backer, CEO van Fluidda

Dr. De Backer studeerde af als ruimtevaartingenieur aan de Technische Universiteit Delft. Hij bereikte een MSc graad in de aerodynamica en specialiseerde zich in de “Applied Biomedical Computational Fluid Dynamics”. Dit leidde tot een doctoraat aan de Universiteit van Antwerpen, een MBA Healthcare en ondernemerschap van de Columbia Business School en een executive MBA aan de London Business School. Hij heeft verschillende onderscheidingen ontvangen voor zijn innovatief onderzoek op het gebied van het modelleren van de luchtwegen en slaapgeneeskunde. Zijn werk is gepubliceerd in internationale tijdschriften. Binnen Fluidda bekleedt hij de functie van Chief Executive Officer sinds 2007.

Jan De Backer werd in 2016 door JCI uitgeroepen tot Antwerpse Jonge Ondernemer van het jaar.

Fluidda is wereldleider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van de “Functional Respiratory Imaging (FRI)”. Deze FRI-technologie, eigendom van het bedrijf, biedt farmaceutische bedrijven en zorgaanbieders een uniek toegangspunt tot gepersonaliseerde geneeskunde voor patiënten die lijden aan aandoeningen aan de luchtwegen en slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen. Toepassing van FRI in de klinische praktijk creëert aanzienlijke toegevoegde waarde voor de huidige gezondheidszorg rond respiratoire aandoeningen.

Fluidda werd in 2005 gesticht. Het hoofdkantoor is in Kontich gevestigd met filialen in India, Portugal en de Verenigde Staten.

Timing


  • 18h30 : Welkom
  • 19h : Conferentie
  • 20h : Cocktail en NetwerkenAdres

Hotel & Congrescentrum TER ELST
Kattenbroek 1
2650 EDEGEM

Members only


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   
De inschrijvingen voor dit evenement zijn ondertussen gesloten...

Deelnemerslijst


U moet inloggen om de deelnemerslijst te bekijken...Onthoud mij