Woensdag 26/08/2020 - Bezoek van BEO Market Antwerpen met Philippe Woitrin

Onder leiding van Philippe Woitrin mogen we in een kleine groep de BE O markt bezoeken.


In Berchem, vlak naast het Groen Kwartier waar duurzame initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten, vind je de grootste Versmarkt van BE O. 

Met een oppervlakte van 900 m2 wil BE O Antwerpen een groter publiek aanspreken met hetzelfde assortiment van meer dan 300 biologische producten. 

Een inspirerende wereldreis, waarbij Henri (oprichter) voelde dat er duidelijk nog heel wat gesleuteld kon worden aan onze huidige manier van consumeren. Dankzij zijn zakenpartner Philippe Woitrin, leerde Henri "Marché des Tanneurs" kennen, een biologische versmarkt in Brussel.

Het gevoel dat Henri had toen hij deze biomarkt voor de eerste keer binnenstapte, was voldoende om samen met Philippe de filosofie van Marché des Tanneurs mee naar Gent te nemen. Om zoveel mogelijk inzichten te verkrijgen, deed Henri zeven maanden lang, vijf dagen op zeven, stage in ruil voor een waardevolle schat aan informatie. De andere twee dagen ging hij op zoek naar gecertificeerde boeren die graag samen met hem bio toegankelijker wilden maken.

In de zomer van 2015 openden de deuren van de eerste BE O Versmarkt in Gent.

De Versmarkt bood vanaf de eerste dag een basisassortiment lekkere biologische groenten en fruit. Vandaag is de markt onherkenbaar geworden. De BE O Versmarkten in Nevele, Gent, Antwerpen en Brussel verkopen een uitgebreid kleurenpallet van meer dan 300 producten: een ruim aanbod aan groenten, fruit, biologische kazen, zuurdesembrood, noten, zaden etc.

De missie is nog steeds dezelfde als op de eerste dag: bio betaalbaar maken voor iedereen.

Wil je meer weten over dit concept ven Versmarkt Be O schrijf je dan snel in.

Adress :

Lange Leemstraat 252
2018 Antwerpen


Als u geen activiteit wilt missen en zeker snel registreren, download dan onze APP!

   

U moet inloggen om u in te schrijven voor deze lezing...Onthoud mij

Wachtwoord vergeten? Klik hier!